Kära besökare

Jag vet att jag inte får många besökare men jag blir mycket mycket glad när jag ser att några faktiskt gått in på denna hemsida och (förhoppningsvis) läst mina inlägg. Det är väldigt kul! Ni får gärna kommentera också, då blir det ännu roligare.

Idag har jag haft mycket att göra och nu har jag gäster så det blir tyvärr inget mer skrivande om tunaberg idag. Men jag kommer skriva!

See ya later alligator!

//V

Hejsan!

TunabergHallå i stugan!
Så nu är man alltså tonåring och har börjat på högstadiet. Häftigt, kanske man tänker men det är det tyvärr inte. Visst känns det väl lite "vuxnare" att gå runt där i korridorerna, hämta böcker i skåpen, och titta på schemat för att se vilket klassrum man ska va i den här gången. Men det är ju lite jobbigare än förut när det enda man behövde göra var... ingenting.. man hörde när man skulle gå in till klassrummet som alltid var på samma ställe. Och så har man ju blivit yngst på skolan igen. Det var längesen sen sist men nu är man där igen och nu är det dessutom stöddiga åttor och nior man har att göra med. Fast de flesta är väl snälla och de andra får man väl bara försöka undvika och låta bli att säga barnsliga/töntiga/mesiga "HEEJ!" på skoj för de tror att man är seriös och man blir skrattad åt och jag har lyckats med det 2 gånger till olika killgäng. Jag kommer antagligen vara "Heejtjejen" framöver. Man får också stå ut med att höra "Naaw vad gulliga!" efter en som om man vore en liten bebis fast det bara är ett års skillnad mellan oss. Uschabusch! Jaja nu låter det som det är så hela tiden vilket det naturligtvis inte är. Jag berättar med om tunaberg imorrn!

Kram Vera

Kycklingpasta med krämig sås

Ni som läst det tidigare inlägget vet precis vad jag håller på med. Jag ger er ett enkelt rätt som ni kan laga när ni måste där hemma. Lycka till! Detta recept kommer från tasteline.com, skrivet av Marie M. Jag kan ha ändrat texten lite.

Kycklingpasta med krämig sås

4 port.

500 g kycklingfile(er)
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, malen
400 g pasta
20 st körsbärstomater
2 dl creme fraiche, tomat och basilika
1 påse babyspenat, 80 gram

1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Stek kycklingen i olja runt om i en stekpanna ca 5 min. Salta och peppra.

2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär tomaterna i halvor.

3. Blanda ner den avrunna pastan i stekpannan och tillsätt tomaterna.

4. Värm creme fraichen i en liten kastrull. Späd med 2-4 msk vatten under omrörning. Blanda ner i pastan.

5. Ha på babyspenat och svartpeppar.

Och nu ska vi bli kockar också...

Hejsan svejsan!
Ni få som läser denna blogg har ju också precis blivit tonåring, eller ska bli, och då händer det en stor sak som vi inte tycker så mycket om; vi måste hjälpa till mer hemma än vad vi redan gör!!

Jag har uppfattat det så att det är värst att vara det minsta syskonet (som jag). Det är ju nämligen så att syskon oftast ska behandlas  lika och göra lika mycket. Men vad händer då när man faktiskt har ett syskon som är 5 år äldre? Det blir orättvist förstås! Inte det att jag gör mer, nej vi gör precis lika mycket. Men han behövde ju inte göra så mycket när han var lika gammal som jag! Då, när jag bara var åtta behövde jag ju inte laga mat och sånt. Därmed, inte Oliver heller. Alltså, jag började när jag var 11-12, Oliver när han var 16! Knasigt, ellerhur?

Så nu när jag faktiskt lagat lite mat ett tag började jag tänka på mina jämnåriga kompisar som har samma problem som jag. Nämligen: hitta recept som är goda och enkla att göra! Jag kom på den briljanta ide att från och med nu ska vi dela med oss av recepten vi använder så får vi en lång lista med rätter så kan man välja ochh vraka! Vad sägs om det? Snälla kommentera recept eller mejla eller lägg in på era bloggar så denna dröm blir verklighet!!

Kladdkakefreaket Vera Lindman

Hejsan igen! Som ni vet tycker jag väldigt väldigt mycket om choklad. Och därmed också kladdkakor och chokladbollar:) Jag tänkte att jag skulle skriva mina favoritrecept här på bloggen och jag börjar med den klassiska men så otroligt goda: kladdkakan! Detta recept kommer från boken "Kladdkakor" av Maria Öhrn.

Klassisk kladdkaka


100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ krm salt

1. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 21 cm i diameter.
2. Smält smöret på låg värme.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten. Se till så att det inte blir några klumpar.
5. Häll smeten i formen och grädda ca 20 min i 200 grader.

Nellie

Nellie <333


Mamma fick en systemkamera i födelsedagspresent och vi har tagit finfina kort! Titta så söt Nellie är!! <333

Hejsan svejsan på dejsan

Asså shit jag har inte skrivit nåt på skitlänge! Men nu ska jag få fart på den här bloggen! Jag ska skriva så mycket jag hinner och om bara någon dag kommer jag ha en ny snygg design! Undrar om jag kommer hålla det här...

Idag har jag varit på stan och shoppat! Eller shoppat och shoppat jag skulle shoppa supermånga saker till skolstarten; väska, almanacka, träningskläder etc.. Men så kom jag hem med jeansleggings och tuggben! Det hade jag verkligen inte tänkt mig! Jag får åka ner på stan imorrn igen :)

Nu är det snart skola igen och jag är inte glad. Jag vill ha mer sommarlov! Nu vill man ju göra en massa saker liksom sista minuten men man hinner ju inget på en minut! Vera skulle t. ex. sova över här någon kväll men jag vet inte om det blir av, verkar inte så..

Hejsan hoppsan nu ska här ätas sockerkaka! Vi ses!

RSS 2.0