Det var en gång...

...en bildlektion. Klass 7F hade bild. Några pojkar i 7F kom in i bildsalen. Försenade. Fy fy.
Pojkarnas ursäkt var att de träffat på ett fyllo som satt och drack på skolgården. Yeah right, bra ursäkt killar, ett fyllo på skolgården. Han hade ett barn också. Yeah right, killar ett fyllo med barn på skolgården.
Historien visade sig vara sann, ett fyllo satt med en massa ölburkar på ute och en liten flicka var med honom. Polisen kom. Flickan lämnades in på dagiset bredvid skolan, och mannet som var full (det lät finare) fick följa med in i personalrummet i skolan. Nu skulle här pratas.
Mannen som var full tyckte inte om detta. Flickan han skulle passa hade blivit tagen ifrån honom och han blev förd till ett rum på ett främmande ställe med poliser. Usch. Ja, mannen som var full tyckte inte om det, han kände sig till och med riktigt hotad och visste inte vad han skulle göra. Mannen som kände sig hotad (och var full) bestämde sig för att sätta på brandlarmet i skolan. Great.

Samtidigt på en annan plats i skolan:

En liten flicka, vi kallar henne Vera, satt med sina goda vänner och pratade. Plötsligt börjar det ringa en konstig ringsignal. Flickan som vi kallar Vera förstod först in riktigt vad det var men då sa en man, vi kallar honom Marko "Vad är det där? Brandlarmet?" och då gick det upp för henne. Hon gick genast ut i korridoren med sina goda vänner och där är det ingen tvekan om saken: Det är brandlarmet är igång! Där är volymen så hög att stackars lilla flickan som vi kallar Vera får mycket ör-ont. Aj aj. Flickan och vännerna gick, tillsammans med en mycket mycket stor samling med andra elever, till fotbollsplanen bakom skolan. Ingen visste riktigt om det är en övning eller om det verkligen brinner någonstans.
På fotbollsplanen träffade Vera en annan god vän, låt oss kalla henne Vera också. Den goda vännen Vera råkar gå i klass 7F och berättar genast om fyllot och barnet. Men det enda hon visste var det pojkarna sagt. Gåtan med brandlarmet består oförklarad.

Medan skolans elever stod där kom en annan polisbil. Den parkerade på fotbollsplanen och en kvinnlig polis gick fram till en man som var full (som visst satt där på fotbollsplanen utan att Vera hade märkt det) och tillsammans med en annan polis, lade de honom på mage och höll fast honom. Han verkade inte göra mycket motstånd.

Elever blir tillsagda att gå tillbaka. Fortfarande så vet inte Vera någonting om hur brandlarmet sattes igång.

När Vera sitter med sina goda vänner och väntar utanför ett klassrum, ringer det igen. Stackars lilla Vera får ont i sina små öron. Förvirrade går de mot dörrarna. Plötsligt slutar det ringa. Alla elever i korridoren stannar. Men så börjar det ringa igen. Sen slutar det. Och så fortsätter det och eleverna börjar leka nån slags Rött ljus. Fastnu med öronvärk.

Veras goda vän Vera kommer springade, och har nu fått höra historien om mannen som kände sig hotad inne i personalrummet (och som var full). Nu höll brandlarmet på att återställas, hade hon fått höra, vilket ingen av Verorna riktigt förstod.

Senare fick lilla Vera höra att när mannnen som kände sig hotad och var full, hade lyckats göra sönder brandlarmet när han satte igång det. Det var därför det började igen, men då lite hackigt. Men allt slutade bra med Verorna, men vad som hände med mannen som var full sen, det vet jag inte. Kanske sitter han någonstans där ute nu, ensam och full och känner sig hotad. Riiing!


Kommentarer
Postat av: Jonna

Vem vare!? Vem vare som kasta!?

2010-04-21 @ 16:36:32
URL: http://misscrazy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0